Over ons

7jaar geleden kwamen Steve Janssens van Autoglascenter (AGC) en Steve Van Bever van restaurant 'De Rode Kreeft’ op het idee om samen een oldtimerrit te organiseren, met als culinaire hoogstaande afsluiter : een lekkere kreeft! 

De naam Kreeftenrally was dan ook snel gekozen. 

Van bij de start was het de bedoeling om de opbrengst van de rally’s te schenken aan een goed doel.  

De eerste jaren was de opbrengst bestemd voor Johan Renders, die velen onder jullie wel kennen.  Johan kreeg enkele jaren geleden tijdens de rally van Parijs-Dakar een hersenbloeding waar hij nog steeds de gevolgen van moet dragen.  

De belangstelling in de rally werd groter en groter, waardoor het onmogelijk werd deze nog te laten eindigen in restaurant ‘De Rode Kreeft’.  

Er werd toen gekozen om de rally af te sluiten in de ateliers van Autoglascenter, doch deze locatie werd ook snel als te klein ervaren. 

Gezien het succes van het avonddiner, kwam het idee om ’s avonds extra mensen toe te laten om mee van de culinaire geneugten te komen proeven. Ook dat werd een succes, waardoor de formule al snel uitmondde in het concept dat we nu gebruiken : een rally voor maximum 100 voertuigen, gekoppeld aan een avondfeest met hoogstaande culinaire gerechten en ingekleed met muzikale animatie om U tegen te zeggen.

Dit jaar, 2019, leggen we de lat opnieuw hoger.  De nieuwe locatie voor het avondfeest heeft een grote capaciteit en een fantastische ligging.  In de VIP ruimte van voetbalclub KV Mechelen, worden we  culinair verwend door zowel restaurant ‘De Rode Kreeft' als restaurant ‘Uppetite’.  Ook dit jaar hebben beide restaurants de handen in elkaar geslagen om ons culinair nog eens extra in de watten te leggen.

Evenzo voor de muzikale omlijsting.  Niemand minder dan William Reven & Music on wheels zullen het avondfeest opluisteren met fantastische muziek waardoor stilzitten quasi uitgesloten wordt. Afsluiten doen we met een knaller. Niemand minder dan Wim Soutaer & Charles Van Domburg van de Soulbrothers sluiten de muzikale avond af.

Ondertussen is de organisatie een VZW geworden met als doel het ondersteunen van goede doelen. 

De integrale opbrengst van de Kreeftenrally 2018 werd verdeeld over 2 specifiek gekozen goede doelen: 

* Casa di Mauro.  Het aanbieden van een kleinschalige woonvorm in een hoeve voor 9 volwassen personen met een beperking, met inwonende begeleiding, waar het huiselijk gevoel centraal staat, waar mensen die er wonen of werken zich thuis voelen. Een fantastisch project dat we heel graag een duwtje in de rug geven.

* De afdeling logopedie en audiologie van Thomas More in Antwerpen. Deze mensen begeleiden al jaren onze Johan en helpen hem, samen met vele anderen zoals Johan, om opnieuw te leren communiceren of beter te communiceren. Het is dan ook niet meer dan normaal dat wij een bijdrage voor hen hebben voorzien. In2018 kochten ze een aantal TDCS toestellen, materiaal waarmee ze nog taalspecifieker kunnen werken met mensen met afasie en zo hun taal nog meer te verbeteren.

Ook de integrale opbrengst van de Kreeftenrally 2019 gaat opnieuw naar door ons zorgvuldig uitgekozen goede doelen.  Meer uitleg hierover krijgen jullie op het avondfeest van de editie 2019.

Over ons
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x